Marketing

Receptopedija je poznat gastro sajt na kojem se možete oglašavati.

Tačan način oglašavanja, cena i vremenski period oglašavanja nisu fiksni već se možemo dogovoriti prema Vašim potrebama. Možemo raditi oglašavanje na sajtu u vidu sponzorisanog teksta ili putem banera, a kada je profil u pitanju možemo raditi sponzorisani post i story. Možete se oglašavati posebno na sajtu i profilu, ili u paketu.

Za detalje kontaktirajte me putem e-mail adrese kontakt@receptopedija.com 

U nastavku vam prezentujem statistiku sajta (u periodu od 13. juna do 13. septembra) kao i Instagram profila receptopedija.

Čak 85% pretrage je organskog porekla. Često obnavljam sadržaj tj. ubacujem nove recepte, i radim na SEO optimizaciji sajta jer mi je organska poseta veoma važna. To znači da sajt kroz vreme ima tendenciju rasta.

Oko 10% je direktna poseta što znači da je domen sajta prepoznatljiv. Ovaj procenat mi je veoma značajan jer to znači da mi veliki broj ljudi veruje i da ciljano dolazi na moj sajt da pretražuje recepte.

Skoro 5% su posete sa društvenih mreža, konkretno sa instagrama i deo sa FB stranice.

Otvaranje stranica kao i zadržavanje na sajtu je takodje zadovoljavajuće s obzirom da se radi o receptima, što znači da im sadržaj drži pažnju.

Kada je u pitanju ciljna grupa, najveći procenat čine žene i to starosti izmedju 25-44 godine.

Najviše poseta dolazi iz Srbije, zatim iz Bosne, Crne Gore i Hrvatske.

 

Instagram profil sam otvorila ubrzo nakon otvaranja sajta, pre nešto manje od 2 godine. Trenutno profil ima preko 37.000 pratilaca, izgradjenu zajednicu i veoma dobru interakciju.

U nastavku vam pišem trenutnu statistiku profila.

Takodje najviše poseti dolazi iz Srbije, zatim iz Bosne i Hrvatske. Ciljna grupa su žene starosti izmedju 25-34 godine.

Na slikama iznad je statistika za prikaze i broj sačuvanih objava za period od godinu dana.

Pratioci najbolje reaguju na poslastice, posebno one koje se brzo i jednostavno prave. Ipak, vole i recepte za testa i torte, odnosno kolače koji zahtevaju dužu pripremu ali ukus opravdava. Dobro reaguju i na odredjena slana jela.

Na slikama ispod možete videti statistiku za odredjene recepte.